Vul een zoekterm in

Diabetes

Van elke zestien Nederlanders heeft er één diabetes

Diabetes (suikerziekte) is een echte volksziekte. Van elke zestien Nederlanders heeft er nu één diabetes en elk jaar komen daar rond de 87.000 mensen bij. Dat is  zorgwekkend, want diabetes heeft een grote invloed op het dagelijks leven van de patiënten. Bovendien lopen er naar schatting nog eens 200.000 mensen rond met diabetes zonder het te weten.

Gratis bloedglucosetest

Bij Mediq Apotheek kunt u ieder jaar in de maand november gratis uw bloedglucose laten testen. Als de bloedglucosetest uitwijst dat u een verhoogde bloedglucosewaarde heeft of als u (ook) andere risicofactoren heeft, wordt u doorverwezen naar uw huisarts.
Het doel van de bloedglucosetest is om mensen met een verhoogde kans op diabetes op te sporen. Met een juiste aanpak kan vaak worden voorkomen dat zij diabetes krijgen. 

Heeft u diabetes en gebruikt u een bloedglucosemeter?

Kom dan naar de servicedag van Mediq Apotheek die ieder jaar in november gehouden wordt voor diabetespatiënten. Tijdens deze dag kunt u uw meter gratis laten controleren en schoonmaken. Ook krijgt u advies over het optimale gebruik van uw bloedglucosemeter. En ook voor persoonlijk gezondheidsadvies kunt u altijd terecht bij uw Mediq Apotheek.

Medicijnmonitor: onze garantie voor het beste medicijngebruik

Mediq Apotheek geeft mensen met een chronische aandoening (zoals diabetes) de beste ondersteuning bij hun medicijngebruik. Met het unieke zorgprogramma Medicijnmonitor kijkt uw Mediq Apotheker samen met uw huisarts of het medicijngebruik nog optimaal is. Dit programma screent onder andere of u het juiste medicijn krijgt, of u er nog voldoende van in huis hebt en of de behandeling nog voldoet aan de nieuwste richtlijnen en wetenschappelijke inzichten. 
Meer info over Medicijnmonitor

Mediq Apotheek geeft diabetespatiënten graag de juiste zorg en begeleiding. Want met een uitgekiende behandeling is met diabetes goed te leven.

Diabetes risicotestWilt u weten of u risico loopt op diabetes?
Doe de diabetes risico test!

Wist u dat

  • uw lichaam zelf insuline aanmaakt in de alvleesklier?
  • insuline een hormoon is dat uw bloedsuikerspiegel heel precies regelt?
  • een gezonde leefstijl vaak kan voorkomen dat u diabetes krijgt?

TIP
In uw Mediq Apotheek vindt u de hulpmiddelen die u nodig heeft als u insuline gaat spuiten, zoals insulinepennen en bloedglucosemeters. En natuurlijk krijgt u persoonlijk advies bij het maken van uw keuze. 
Mediq Apotheek
Versie: 12.2 [20-09-2017]